Áramlástan Tanszék

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gépészmérnöki Kar

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Áramlástan Tanszékének hírei, információi. Kövesd legfrissebb híreinket RSS csatornánkon vagy keress minket a Közösségi oldalakon - nehogy lemaradj!


Roska Tamás Tudományos Előadás a 36. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójában

Roska Tamás Tudományos Előadás a 36. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójában

2023.03.13. 10:03

Mint arról korábban beszámoltunk, az OTDT Papp Bálintot, az Áramlástan Tanszék ismert doktoranduszát kérte fel a Roska Tamás Tudományos Előadás megtartására. A Roska Tamás Tudományos Előadás a 36. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójában lesz április 21-én, a záróünnepség alatt, melyet terv szerint délelőtt 9:30 és 12:00 között tartanak. Az előadás megtartásának jogát egyébként OTDK-szekciónként 1 kiválasztott fő nyerheti el, aki kutatómunkája során az általa választott szakmai területen... Tovább »

Papp Bálint tartja az idei Roska Tamás Tudományos Előadást

Papp Bálint tartja az idei Roska Tamás Tudományos Előadást

2023.02.02. 09:17

Az OTDT Papp Bálintot, az Áramlástan Tanszék sztárdoktoranduszát kérte fel a Roska Tamás Tudományos Előadás megtartására. Az előadás megtartásának jogát kétévente, OTDK-szekciónként 1 kiválasztott fő nyerheti el, aki kutatómunkája során az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és eredményeiről páratlanul nívós publikációk, előadások, művészeti vagy tudományos alkotások formájában számot adott. A plenáris előadást, melynek címe „A városi átszellőzés modellezése... Tovább »


Elhunyt Lajos Tamás

Elhunyt Lajos Tamás

2023.01.26. 09:46

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett és tisztelt kollégánk, Dr. Lajos Tamás, az Áramlástan Tanszék egykori egyetemi tanára, tanszékvezetője elhunyt. Lajos Tamás 1944-ben született Egerben. Gépészmérnöki diplomáját 1968-ban szerezte a Műegyetemen, majd az Áramlástan Tanszéken lett tanársegéd. 1988-ban nyerte el a műszaki tudományok doktora címet az autóbuszok aerodinamikájáról szóló értekezésével. 1989-ben nevezeték ki egyetemi tanárrá. Az Áramlástan Tanszék vezetését 1991 és 2009 között látta... Tovább »

Az AE épület lezárása kerül a téli időszakra

Az AE épület lezárása kerül a téli időszakra

2022.12.12. 14:32

Ezúton is tájékoztatjuk kedves hallgatóinkat, hogy az Áramlástan Tanszék épülete az Egyetem vezetése által előírt takarékossági intézkedések következményeként lezárásra került a téli időszakra február 27-éig. Kollégáinkat e-mailben és az MS Teams felületén tudják elérni oktatási ügyekben. Kellemes Karácsonyt kívánunk! Tovább »


PhD podcast Lelkes János doktorandusz hallgatónkkal

PhD podcast Lelkes János doktorandusz hallgatónkkal

2022.11.24. 22:41

A Gépészmérnöki Kar a BME Kármán Stúdióval együttműködésben podcast formájában szólaltatott meg volt és jelenlegi doktoranduszokat a doktori képzés előnyeiről, kihívásairól. Az egyik felvétel vendége volt Tanszékünk jelenlegi doktorandusza, Lelkes János kollégánk. A podcastok sok érdekes kérdést járnak körül a doktoranduszi léttel kapcsolatban,  megtekintésüket a doktori képzés iránt érdeklődőknek ajánljuk. A podcastokról készült videófelvételek elérhetők a Doktori Iskola... Tovább »

Nézd meg, hogyan növelték láthatóságunkat kutatóink egy egyszerű trükkel!

Nézd meg, hogyan növelték láthatóságunkat kutatóink egy egyszerű trükkel!

2022.11.24. 22:29

Tanszékünk aktívan keres partnereket Horizon Europe támogatások keretében megvalósítandó projektekhez. A potenciális partnerek figyelmébe ajánljuk a Tanszéki infrastruktúrát és a Tanszékünkön működő kutatócsoportok kompetenciáit bemutató pitch prezentációinkat, melyek az alábbi linkeken elérhetők. Akusztikai kutatócsoport: https://www.youtube.com/watch?v=CT6_VmsDZ8o&feature=youtu.be Kapcsolt Rendszerek Nemlineáris Dinamikája... Tovább »


NKFIH OTKA pályázati eredmény

NKFIH OTKA pályázati eredmény

2022.09.29. 13:03

Szeptemberben kihirdetésre kerültek az idei NKFIH OTKA pályázatok nyertesei. Tanszékünkről Dr. Vad János egyetemi tanár, tanszékvezető "Autonóm légi járművek összevont akusztikai és aerodinamikai elemzése, új zajcsökkentési irányelvek megalapozása érdekében" című pályázata nyerte el a támogatást. Ezúton gratulálunk neki! Tovább »

CMFF konferencia 2022

CMFF konferencia 2022

2022.09.29. 12:26

Az Áramlástan Tanszék augusztus 30. és szeptember 2. között 18. alkalommal szervezte meg a Conference on Modelling Fluid Flow CMFF'22 nemzetközi konferenciáját, amelyet három évente rendez Budapesten. A konferenciára több mint 100 résztvevő érkezett 14 országból. A konferenciára benyújtott cikkek a honlapon megtekinthetők (www.cmff.hu), valamint három folyóirat CMFF különszámot készít a résztvevők közreműködésével. A konferencia elnöke, prof. Dominique Thévenin megnyitóbeszéde a konferencia első... Tovább »


 

Találatok száma: 22